dinsdag 26 april 2022

Wandelweekend Swalmen naar Montfort, deel 2

Zaterdag 23 april, mijn verjaardag, begint goed. Het ontbijt is iets uitgebreider, voelt iets meer als een vakantie uitje 🤗.

We rijden op ons gemak naar Montfort. Het plan is om met de bus naar Melick te gaan, terug te lopen naar de route en dan de laatste 8 kmtrs te wandelen naar Montfort met een tussenstop in St Odilienberg voor koffie met vlaai of een lunch. 

In Montfort is alles nog dicht, behalve de Coop en de bakker. Dus koffie to go bij de bakker gehaald en opgedronken aan een tafeltje. De bus gaat pas om 4 over 11, tijd genoeg. Tegen 11u zitten we bij de halte, samen met nog 2 dames die ook het pieterpad lopen. 
Om 11.10 begin ik onrustig te worden en ik pak de telefoon erbij. We hebben de bus ook niet de andere kant op zien gaan. Er is toch niet iets mis? 9292 meldt dat de bus is uitgevallen! De eerst volgende gaat om 12.04 😱😱. Drama! 
De 2 andere dames willen op zoek naar een taxi, maar met een hondje is dat niet te doen. We laten hen hun gang gaan en beslissen om zelf de route omgekeerd te gaan wandelen. Dus richting Melick. 

Het voelt wel even vreemd maar aan de andere kant ook wel fijn. We zijn op pad en daar gaat het om. We hebben ook de mazzel dat we meteen een mooi stukje natuur (het Sweeltje) induiken. Heerlijk door het bos 😘. 

Het lopen gaat goed en na ongeveer 5 km komen we aan in St Odilienberg.

Even zoeken en toen zaten we heerlijk in het zonnetje te genieten van een lunch/vlaai met koffie bij Preuf en Proost, niet aan de route maar het omlopen wel waard. 

Met de magen gevuld toch maar even checken hoe het met de bus gaat vanmiddag.... We hebben nog een kleine 3 kilometer te gaan, plus het stukje naar de bushalte. En we willen niet net de bus missen 🙊. 

Je raadt het al, er valt een bus uit! En om nu weer een uur extra door te brengen in Melick... Nee, echt niet. Maar ja, wat dan? Uiteindelijk een extra rondje gedaan in St Odilienberg en daar op de bus gestapt terug naar Montfort. 

Het is dus een andere dag geworden als gepland, maar ik denk wel dat we het mooiste stuk hebben gezien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten