zondag 17 september 2023

Back on the Pieterpad, Sittard naar Strabeek in 2 dagen. Deel 2

Het 2e deel van deze etappe is wat lastiger om georganiseerd te krijgen. Uiteindelijk hebben we een auto bij station Valkenburg gezet, met de bus naar Nuth en toen met de trein naar Spaubeek. Je moet er wat voor over hebben, maar het geluk was met ons: ondanks de vertraging in verband met het verkeer haalden we net de overstap in Nuth, even een sprintje om op te warmen..

In Spaubeek konden we zo weer op de route stappen. Klein stukje langs de snelweg en daarna het veld in. We wisten dat er bij Aalbeek pas koffie zou zijn, dus we stapten redelijk door. Mooie omgeving, minder schaduw en minder bankjes in het begin. Bij Terstraten op een kei in de schaduw even gepauzeerd, natuurlijk stond er even verderop een bankje..😂

Langs het pad van de boze moeders, protest tegen uitbreiding van luchthaven, bereikten we de kruizing in Aalbeek. Vlak bij zit: Onder de Poort, heerlijke koffie en zelfs gemaakt gebak, we hebben ervan genoten.


Naar Aalbeek gingen het door de velden richting Schimmert, herkenbaar aan de watertoren. Vervolgens kwamen we langs een appelboomgaard bij Groot Haasdal. Ook een perenboomgaard hebben we gezien. Jammer genoeg konden we er niet bij, maar het zag er wel lekker uit.




Via het Ravenbosch kwam uiteindelijk het einde in zicht. Nog even de laatste route wijziging volgen.... Huh, ergens klopt er iets niet! Nou ja, we kwamen waar we moesten zijn, maar volgens ons is de wijziging onnodig. 

Bij het einde van deze etappe is geen ov, dus we moesten nog even doorlopen richting het station. Dat is toch altijd weer een tegenvaller voor mij, ondanks dat ik het van te voren weet.... 

Ook dit deel van de etappe was mooi, anders als het eerste deel. Minder schaduw, meer open veld. Wij merkten dat het de 2e wandeldag was, we hadden minder energie in de benen. Ook voor Miko was het weer een behoorlijke tippel, maar gelukkig wel een aantal water mogelijkheden waar hij kon afkoelen.

We hebben weer genoten en ik kan weer een etappe afvinken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten